0
Passie voor muziek
0

Focusrite Scarlett Solo (2nd Gen) USB Audio Interface

Focusrite Scarlett Solo (2nd Gen) USB Audio Interface

115.00

Focusrite Scarlett Solo (2nd Gen) USB Audio Interface
Op dit product krijg je 3 jaar garantie.

Algemeen

De uiterst compacte Scarlett Solo interface is nu nog aantrekkelijker gemaakt. Focusrite heeft namelijk een aantal flinke verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van het vorige model. Opnieuw ontwikkelde preamps, lagere latency, verhoogde sample rate bij 24-bit audiokwaliteit en een bescherming tegen stroompieken waarbij het analoge circuit onaangetast blijft. Alsof dit alles nog niet voldoende is, krijgt u bij de aanschaf van een Solo USB audio interface een flinke software-bundel meegeleverd. Deze bestaat uit een exclusieve versie van Pro Tools, zodat u meteen aan de slag kunt. Maar, daarnaast wordt Ableton live Lite, Softube Time and Tone en de Focusrite-bundel genaamd 'Red plug-In Suite' meegeleverd, alsmede 2 GB aan Loopmasters samples. Kortom, beter en uitgebreider dan ooit tevoren!

Draagbaar lichtgewicht

Met de Scarlett Solo kunt u waar dan ook ter wereld snel professionele opnamen maken. Alles wat u nodig heeft buiten de Solo is een laptop of een desktop PC. Voor de rest is aan alles gedacht; een USB-kabel waarmee de Solo tevens van stroom wordt voorzien en de software die benodigd is om alles te kunnen wat u wenst. Steeds meer muzikanten wensen mobieler te creëren, waar dan ook. Met de Scarlett Solo is dit eenvoudig te realiseren. U plugt uw microfoon of uw instrument in aan de voorzijde van de Solo. De voorversterker is vanaf de grond af aan opnieuw ontworpen met accuratere gain-niveaus die een hogere input van uw gitaar of microfoon met gemak aan kan. Bovendien is de gain nu nauwkeuriger in te stellen zodat deze op correcte wijze in uw DAW zijn af te lezen.

Nog lagere latency

Nu was de latency, de vertraging die vaak optreedt wanneer u uw instrument of microfoon in real-time opneemt, al indrukwekkend genoeg. Echter, Focusrite heeft hier nog een schepje bovenop gedaan. Zo is het mogelijk om bij een sample rate van 96 kHz een buffer in te stellen van slechts 32 samples wat resulteert in een ongelofelijk lage latency van slechts 2.74 ms. Dit betekent dat u met meer zelfvertrouwen uw opnamen kunt vastleggen zonder dat u last hebt van een hoorbare vertraging. Uiteraard werkt dit ook door in de werking van plug-ins; ook deze zullen namelijk directer reageren waardoor u eenvoudig prettiger werkt. Alles is veel responsiever dan voorheen. Met deze tweede generatie Scarlett Solo USB interface van Focusrite openen zich geheel nieuwe perspectieven!

Tips of opmerkingen over dit product

  • U dient voor Windows-systemen het stuurprogramma te installeren. Dit is niet nodig voor Mac OSX systemen, aangezien de Scarlett Solo 'class compliant' is met Mac.

Specificaties

Productkenmerken

Aantal analoge ingangskanalen 2

Aantal analoge uitgangskanalen 2

Microfooningang ja, 1

Ingang(en) met Hi-Z ja

Digitale ingangen geen

Digitale uitgangen geen

Computer aansluiting USB

MIDI I/O (din aansluiting)geen

Hoofdtelefoonuitgang ja

Add To Cart